fredag 29 april 2016

Ryck

Jo, sen gjorde jag ju ngt ganska knäppt för ngn dag sen, jag blev lite less att se mitt vita fjuniga ludd i ansiktet, jo, det har kommit massor vilket är vanligt efter avslutade cellgifter. Det är mycket! Sen är mina ben lurvigare än nånsin och det gillar jag inte alls. Visst , jag har bett till Gud om hår men hahah det är lite utspritt. Jag köpte ett kit på Target, vaxremsor till ansiktet (!) och till benen. Sen ngn deokräm som skulle ta bort under armarna. Började med ansiktet, gjorde fruktansvärt ont. Remsorna var små och jag försökte strategiskt gå igen om sektion för sektion. På ena kinden såg det oroväckande rött ut... Nåja, tyckte jag var klar och tänkte det röda lägger sig. Nu kollade jag i lådan för benvaxet, det var ett man skulle värma upp.. hm, plötsligt kändes det väldigt motigt. Jag minns hur fruktansvärt ont det eg gör, jag har ju vaxat de jämt förr men då på salong. Bättre att ngn annan gör det, jag har nog provat själv förr men avslutat omg, det tar lixom emot. OCH skinn kan följa med (det gjorde det då). Ja, samma sak hade hänt nu på min kind, jag har minimala små skorpor, som prickar på kindbenet. Dessutom när jag tittade i spegeln och solen lös in så hade det inte alls gått så bra att få bort allt som jag trott, lite är kvar här och där, det ser än värre ut nu.
Det sägs att det nöts bort efter ett tag, man ska inte dras med det jämt...
Det är ju rätt vanligt att tråda ansikte och ögonbryn här, så kanske provar det istället, benen kanske lämnas in på behandling eller får en svängom med hyveln.

Snax

Bloggar inte så mycket, för det händer inte så mycket nu ;)
Vi går mest och väntar.  Till helgen har Vilda (och även vi) varit utan socker i 4 veckor. Hon var peppad på det själv, så inget tvång från våran sida.
Hennes mål var först 4 v, sen bara lördagar efter det. Såklart är hon påverkad av vårat snack om hur socker är dåligt, det är lite oundvikligt. Jag vill heller inte att hon ska bli "besatt" av det, men önskar det blir naturligt att äta godis, glass osv på lördagar, men inte annars.
Här i LA är det svårt att hitta blandgodis, det är en sort i varje påse. Vi har hållit oss till en, dom är oftast stora, men då blir man ganska less efter halva så den hamnar i skåpet. Till slut är hela skåpet fullt av halvfulla och lördagarna fylls med ganska mycket istället.
Hon får frukost varje dag i skolan och har rätt till lunchen. Jag skickar med varje dag och försöker hålla den bra. I början föll jag i snacks-fällan som finns här, det erbjuds en massa snacks på affären för att ta mellan måltider, är det inte massor av socker i dom så är det dolt. Sen är dessa frukostar heldåliga, muffins, färgglada flingor, french toast i kanel och socker, bullar osv, även burrito ibland men det gillas inte. Så dealen var att äta hemma och istället ta frukten och mjölken på skolan som erbjuds. Vi alla märker skillnaden, man är inte lika sugen hela tiden på att ta ngt, spec efter middagen. Jag kan ha sug, men då på frukt å morötter tex.
Här är ju socker i precis allt, tom bröd, ALLA, även fullkorn. Längtar så efter att kunna köpa bröd, yoghurt, sylt, pålägg (sprutas i socker i skinkan här) sallader, osv hemma i Sverige.
Vi har kunnat trixa för att ändå få i oss föda :D.
På Lördag har Vilda en heldag på gallerian, sen åka till stället i Pasadena vi har hittat med blandgodis. Det blir med pappa, för jag behöver vara hemma och ta ut katter och hundar för visningen, städa innan osv. Sen på kvällen ska vi mysa och se ET på Netflix.




måndag 25 april 2016

Jamen ja går på toa då...

Trodde vi skulle få en "lugn" dag men mäklaren ringer och säger att han vill visa en spec klient huset, om 2 Tim. Jag var just och tränade, fick skynda hem och köra proceduren igen. Det tar ändå 1,5 timme även om det var visning igår. Men det ska ju typ se ut som om ingen lever här.  Vi hoppas att det är ngn som är riktigt intresserad, men det var faktiskt väldigt många här igår sa han. De kritvita handdukarna visade spår av smutsiga händer (!!?) och man ser att sängarna har suttits på. Golvet är fullt i damm och skomärken. Ååå längtar tills det här är över. 

söndag 24 april 2016

Flyr fältet

Idag är första visningen. Vi gnodde som galningar på förmiddan. Varenda dammkorn, droppe och pryl borta. Sen skulle vi slå ihjäl några timmar. Hundar och katter på "dagis" igen, Vilda ville till kompis. Jag & Tomas åkte upp ovanför Burbank och hikade. Jag hade förberett med träningskläder i bilen men Tomas rock'n roll hikade. Ikväll blir det att försöka hålla kvar ordningen för imorgon är det dags igen.

Tänkte

Kom på att mitt förra inlägg kanske oxå lät lite i-lands problem. Det kan tyckas va lyx om man jämför med hur det är i Sverige att överhuvudtaget ha trädgårdsmästare och städhjälp. Här är det ju inte så. Men man kan bara gå till sig själv ;).

lördag 23 april 2016

Lajsa kan själv

Idag blev jag så smygandes men galet arg på mig själv. Ngn iaf av er har säkert köpt ngt el godtroget, betalat för ngt, inte kollat runt efter olika bud, flera offerter el om detta pris verkligen är rimligt? Säkert har dessa testat dig lite, i mitt fall vet dom att vi är "utlänningar" som inte riktigt har koll på hur det funkar här i USA. Jag veeet nu för tiden att offerter är A&O, sen ska man se till att få flera olika och jämföra! Dumskalle vill jag säga till mig själv nu. Jag ska berätta.
Vi känner ju bara 1 mäklare och det är han vi köpte huset av, vem om inte han ska få sälja vårat hus? Jo, men det är såklart, hade inte orkat försöka hitta ngn annan här.
Han tipsar hit och dit om allt, det gick inte så bra med våra trädgårdsmästare som han tipsade om, de kan inte ett jota om trädgård, dom klipper gräset på 3 min och hugger med saxen här och där bara för syns skull.
Jag kan verkligen inget om trädgård, men jag ser hur fel allt är ansat, rosbuskarna växer rakt upp, svajjar 1,5 meter för sig själv, ska dom inte klippas för att bli yvigare och tätare?
Olivträdet som står mitt på framsidan skulle jag nu klippa fint ("som ett träd"sa mäklaren) tog klotången till Iggy, sa jag är frisör så det här fixar jag.
Klippte nedtill för den såg mer ut som en buske, sen in i trädet och försöka "effilera", tunna ut. För här har dom bara svichat runt om på trädet, på ena sidan är det kaos, tjockt med skott åt alla håll och kanter, tätt, tätt. på andra sidan lååånga svajande grenar som står rakt upp, några få och glest, gällde att få till en syvilla här...
Jaja, nog om dom. Vår städerska, som han oxå har hemma hos sig, är jättegullig. Men... hon kan mest vika täcken och plocka fint, dammsuger inte och skurar inte. "Glömmer" mycket, ibland ett helt rum, el städar hela huset och poolhus på 1 timme (om vi åker bort). Men hon är så himla söt, så vad gör man?
Vi fick ju bo hemma hos Charlie när vårt hus tältades mot termiter, det var det skitigaste hem jag har varit i. Tror jag bloggade om det, riktigt ingrott skitigt...ja, hon var ju var hans städerska.
Ger en liten grund,  hur mycket skulle vi eg förlitat oss på honom?
Nu till saken, han sa ju, ni måste styla huset! ger er sååå mycket mer pengar.
Jo, måla allt vitt kan jag förstå ger pengar, och även att ngn stylar det neutralt och stiligt. Han visste en "skiiitbra" kille (?!) som jobbat på Bachelor bla och var high end.
Vi var nu så godtrogna att vi kollade inga alternativ. Jag var faktiskt dock jätteavig och bråkig i början. Tyckte hela tiden att jag kan faktiskt göra detta själv. Men jag blev övertatalad, (lite dissad) det skulle ge oss 10 ggr mer extra än vad det skulle kosta oss att anlita honom. Men nu kan jag berätta att det var 50 000 kr!! jaja, pengarna skulle ju "vinnas" igen.
Jag kan se att möblerna är ngt han har typ hemma själv, lite fläckar och inte heller så genomtänkt, tavlorna är enkom målade för att matcha överkastet, mattan under bordet fäller så vansinnigt mycket ludd och luktar vedervärdigt. En liten bok här och en liten hatt där.
Sen så skulle vi köpa textilt, gardiner, täcken, växter och massa mer som jag satte stop för.... Inte köper jag tex mer shabbychick grejer till Lovas bokhylla bara för att. Det hade han kunnat stå för, det betalar vi för.  Jag får känslan att det här är såå lurt.
Sen innan slutklämmen kommer på det här, så vill jag säga.. att det är så här:
Jag har utbildning i inredning och design, (frisörutbildning) plus 5 år konstutbildning, men framför allt gäller det nu i inredning.
INGEN tror att jag kan ngt annat än att vara helt fullkomligt galen, att jag aldrig skulle kunna hjälpa ngn som inte ville ha ngt extremt. Detta är så fel, fel, fel. Jag har ruggigt bra koll, kan se alla olika stilar, skulle lätt kunna inreda Grand hotel, Yasuragi spa, en strandvilla i spanien, en fjällstuga, Cleo nightclub osv.. Precis som att jag kan anpassa mig efter kunder hur det vill ha sina hår, jag kan se dom som egna personer och ge det bästa till den personligheten och stilen dom vill ha. Jag klipper ju inte alla som mig själv! Det finns många som trott det, som satt sig i stolen och sagt "asså, jag vill ju inte se ut som du, fniss..".....skitkul
Jag tror och känner att även i min familj och släkt så tror dom jag bara kan vara extrem. Förlåt hörni, men det har känts så. Och många lixom skrattar åt hur "tokigt" jag har det, tror kanske att jag bara spytt ut vadsomhelst...Men det är hur JAG väljer att ha det, i mitt hem och hur jag vill se ut. Det är noga uttänkt. Jag vill ha det knäppt, för det är så jag är.
Jag har förmågan att se över och förbi det och vara objekiv.

Arg på mig själv är jag, för jag hade kunnat ta dessa 50 lakan och inhandla bra möbler, hitta pryttlar, en diskret matta och några vackra böcker. Köpa citroner (OMG) och lägga i en vacker (men inte fööör vacker) skål på bordet. Matcha nytt med ngt vintage, så där lite smakfullt. Jag hade nog haft kvar iaf hälften av pengarna, jag tror tom att jag hade gjort det bättre, för bla de vita "lakan", billiga från ikea, som vi skulle hänga i ALLA fönster, ser som dom är, så vansinnigt billiga ut.
Usch, jag vill inte ens tänka mer på det. Jag respekterar inte mig själv och mina kunskaper. Jag ska sluta skämmas och inte tas på allvar när jag faktiskt vet att jag kan.

Ledsen att det blev så mycket ilska här, men hoppas ni förstår.


fredag 22 april 2016

Torsdagen

Vaknade trött, trött. Gäspade 100 gånger innan jag tog mig upp. Vek om garderoberna nere, alla lakan och handukar OM ngn skulle få för sig att öppna luckorna under visningen till helgen :). Småpysslat med tvätt, tömma hall och annat för att få det klart. Tog mig ut på en lång rask prompa, sen åkte jag och Tomas för att handla lite mer vitaminer. Jag slutar väl med 40 om dan, hahaha! Har väl förut inte trott så mycket på tillskott, kroppen tar vad den behöver, resten pissar man ut. Men nu är ja ju så schliiiiten att jag behöver extra allt! Ikväll är det Vikings, bästbästa serien nu. Sen kan jag tipsa om "The last man on earth" fruktansvärt rolig serie, och jag som inte eg gillar komedier. Den här är helt i min smak, lite sjuk humor, el typ baksmällan å bridesmaids. 

torsdag 21 april 2016

Unnar mig

Jo, jag har laddat över ett halvår nu, att som jag sa tidigare, träna mig stark och äta bra. Idag har jag varit på Thibiant i Beverly Hills, ett spa där celebs som Kris, Jennifer och Hayden går.. Och jag nudå ;). Jag gjorde en av tre ansiktsbehandlingar, är en form av laser som stimulerar collagenet, minskar porer och "struktur/linjer". Full effekt efter 6 månader, så få se om det funkar :). Kul är det iaf, glida in med bilen i Bevvan, 32 grader varmt, bränner nästan armen när jag åker med rutan nere, betalar parkering som kostar 18 dollar för 1,5 timme (INTE kul) bli ompysslad. På vägen hem, snigeltakt på Sunset blvd, slår det mig, vilken grej! Här är jag, kör utan gps i Hollywood, en helt "vanlig" dag, crazy, jag vet. OCH jag fattar det, det är inte vanligt, jag är tacksam att jag får uppleva det här. Lyxdag för att summera. Väl hemma körde vi alla ett träningspass och simmade oss trötta. Gunatt nu härifrån.

tisdag 19 april 2016

Resultatet

Silverlake style! Ja, så kan man kalla det.. Jag vet inte... Men det här är tydligen vad amerikanarna gillar. Klassiska citron skålen gav mig ett gapskratt :). En hatt som hänger där och en bok som ligger där. Lite keramik och afrikanska vaser. Lite "konst" på toaletterna..




måndag 18 april 2016

Minisemester

Det blev att bo på The Standard, ligger på Sunset strip. Lördag åkte vi till en stor butik efter La Brea som vi sett redan då vi var i LA för 10 år sedan. Där säljer dom och hyr ut massor av rekvisita från film och skyltar från Hollywood, knasigt å häftigt. Mycket som var coolt var bara till uthyrning men vi hittade sååå fina saker. Ska visa senare. Vi åkte även till fashion District i Downtown.. Plötsligt var vi i Phuket kändes det som. Inte bara pga att det var 30 grader varmt, det var kaos, trångt, massor av krafsbutiker, folk som skrek och gapade, heeeelt olikt det vi sett här, men det var väldigt kul att uppleva det. Idag, söndag var vi först på Lacma och sen på Moca, stora konstmuseum här. Mycket rolig helg!






söndag 17 april 2016

Flyr fältet

Huj, idag lämnade vi huset och det såg ut så här. Först på morgonen for jag och Tomas med katterna till deras boarding. Då var Vilda hemma med hundarna. Nu har dom varit rätt stressade och virriga senaste dagarna då vi tömt huset på allt, det ekar. Och gräsmattan har dom inte fått gå på, den har vi bytt på baksidan. Persbrandt trodde nog jag tog katterna och flyttade därifrån utan honom. Han hade sån panik sa Vilda och tjöt när jag kom hem igen.... Lille vän.
Sen lämnade vi det tomma vita blanka "bladet" till Chris. En lastbil med möbler, växter och grejer rullade in på gården när vi åkte iväg för att lämna av hundar och till vår "minisemester"..






lördag 16 april 2016

Ett steg

Jag vaxade håret idag, de ni!

fredag 15 april 2016

Mamma

Å vad jag saknar min mamma! Såg på den här bilden att jag är så himla lik henne ibland. Speciellt när jag tar på mig mina 70-tals brillor :)

Step up!

Nu ska jag skriva ett sånt där, "ja! vad jag är bra!"-inlägg. Men efter 8 veckor fick jag ju börja träna och bygga upp min kropp igen, det var för lite mer än en vecka sen. Jag håller mig strikt nu till en BRA kost, inga konstigheter, bara massor av nyttigheter, vitaminer, bra kolhydrater och inget socker. Sen äter jag en massa tillskott också, de flesta för hud och hår, men även för allt annat jag behöver. Jag har ju promenerat och hikat ett tag, men nu har jag tränat efter program 5 dagar och idag sprang jag t.o.m!!
Jag har laddat sen Augusti och beslutsamheten har ökat och ökat. Varför i hela friden har jag inte gett min kropp det bästa? vid 40 års ålder tänker jag ändra på det. Nu dricker å röker jag ju inte, men jag har gått med en trasig skitkropp i 15 år. Mycket insikter har jag fått under denna hemska upplevelse och detta är en stor.
Tacos med sötpotatis, svamp, jordgubbar, ost, avokado och lök. Älskade magic bullet som ger oss dunder smoothies. Overnight chia/havre pudding till frukost och ägg/rotsaks och kycklingkorvspytt.

torsdag 14 april 2016

Väldigt kalt!

Det börjar eka rätt bra här hemma. Skickade ju iväg ett mindre flyttlass igår. Sen var vi lite förhastade och gav bort våra 6 matstolar, oups! Men vi har såna coola gamla skol-fäll-ihop-stolar som vi ska ta hem ändå, dom kan vi använda. Hotellet för djuren och oss är bokat för helgen och vi kom just på att efter helgen är det relaaaax med packning på ett bra tag. Nu ska vi dels vänta så vi vet att vi har en köpare, men sen vänta på våra älskade gäster, Patrik, Julia och Anton och då har vi tid att på riktigt njuta av livet här med dom. Ingen panik, resten packar vi sista veckan innan lasset går. Det mesta är rensat nu och det som är kvar ska bara packas hem till Luleå.
Soffa och extrasängar, ett matsalsbord, skrivbord, kläder och leksaker

Hur tänkte vi här?

inte värst mysigt, trä "soffan" ser ju skön ut ;)

Mäh, vart ska jag ligga nu?

onsdag 13 april 2016

vart?

Vi måste hålla oss borta lördag-söndag, tänkte att vi kan passa på att hitta ngt roligt ställe att bo på.. Är det supervarmt? då vill jag helst bo typ PÅ stranden. Annars är Downtown ett kul alternativ då vi knappt varit där. Eller Sunset? Eller ett spahotel. Hamnar på "airbnb" som är en sida med privata som hyr ut sina bostäder, finns jätteroliga studios och knasiga rum. Skriver ned i anteckningarna på telefonen, tills nästa gång vi ska hit. Titta den här, vad underbart!, i öknen typ, https://lazymeadow.com/

måndag 11 april 2016

I glömska

Glömmer lixom bort att blogga plötsligt. Har varit så inne i att packa och börja få ut allt ur huset innan nästa helg. Sorteringen ser ut såhär: "direkt till Sverige" (det jag kan klara mig utan till september då lasset anländer), "rent skräp", "bortskänkes" och det som ska packas ned 2 v och sen upp igen. Svårast är det sista att tänka ut. Även möbler: ska de packas in i garaget för senare flytt, ska de in igen eller ger vi bort dom nu? Dvs, klarar vi oss utan köksbord 2 månader? Vi tänkte tanken på just det, vi har ju trädgårdsmöbler ute, men kom på att vi ska ha gäster, de vore trevlig att sitta inne vid ett bord om det tex regnar ;). Men på tisdag kommer vår städerska och hämtar massor, kläder och möbler vi inte kan ta med. Hon ger till ett lass som går till Mexico 1 g/månaden. Sen är det prylar jag tagit hit som inte använts på dessa 2 år... Ger en tankeställare. Så tänker jag, ska jag betala frakt hem för de här galgarna? Tex...

fredag 8 april 2016

Tryggt

Nu har Jaxon fått komma till sitt "fosterhem", där ska han få mysa tills vi kommer tillbaka. Jag känner mig lugn nu när jag vet att han är trygg och mår bra.

onsdag 6 april 2016

Första steget

Blev en hemsk dag för Jaxon, dagen innan märkte vi att han var lite hängig, han brukar bli så ibland. Oftast vätska som behövs och ibland penicillin. Jag gav honom det fram tills resan. Vi hade inget val eg. Hur skulle jag ha fått hem honom annars? Sen är han en fighter, galen och halvtam bara. Vi skulle ha ngn timme innan flyget gick då vi stämplat hans papper på ett ställe ganska nära flygplatsen. Vi köpte frukost och jag hade en vision om picknick på stranden, Jaxon i sele, mysigt... Det blev inte så, han var livrädd! Det slutade i kaos, han höll på slita sig ur selen, såå nära. På flyget hade han skrikit och ibland somnat, hämtat krafter och skrikit igen. Lova var så duktig, behöll lugnet. Mitt i resan puttade han undan den uppsugande paden jag lagt i och kissade. Hon fick ta honom in på toan och rengöra. Väl i Luleå var han så matt att nu är han hos veterinären. Han har återhämtat sig mer och är på väg att bli sig själv igen. Usch, känns hemskt, men nu ska han aldrig flyga mer och han är första på Luleå marken.

lördag 2 april 2016

Tankar

När ngn säger ang min tid som sjuk: det gick ju ändå bra för dig. I syftet att det var lättare än man trodde.... Allt är relativt. Jämför inte hur du mår med andra, dvs, jag ska va glad att jag inte.... Osv. Bara med dig själv. Nu när jag mår ganska bra, nästan normalt så ser jag ännu mer hur hemskt det var. Distansen ger perspektiv. Jag vill aldrig se ngn i den sitsen. Och det finns oftast en väg ur det eller ett förhållningssätt du skapar och ett ännu bättre liv, då du är tacksam och inte tar det förgivet. Kärlek och styrka till er alla som behöver det.

Sol-Lördag

Idag stack alla utom jag, Lova, Vilda och hennes kompis Emily till Citadel, en stor outlet som ligger en bit bort. Det är 27 grader varmt och härligt att sola och bada. Igår hikade vi igen, på ett jättemysigt ställe i Pasadena. Skillnaden där var att det var lummigare och mer flackt. Den här gången höll jag täten :). Jag vill bara hika varje dag, älskar det! 
Ser att ni har vårsol i norr, så glad för er skull, vet att det betyder så mycket. Nu 2.5 månade kvar tills vi e tillbaka, iiih! 


fredag 1 april 2016

Jaaa du

Vad säger man, en dag sittandes i en turistbuss, körandes runt i Hollywood, på mullholland drive och i Beverly Hills. Ni vet en sån där oerhört pinsam buss, där turister fotar allting och hoppas få stöta på en kändis, helst när dom kommer joggandes på deras gata med hunden typ, vinkandes glatt: Heeej på er!
Nä, men nå var det kul, många hus vi ofta kört förbi och inte haft en aning om att det var just denna kändis villa!
Började med Kat Von Ds hus, det låg jättenära Hollywood blvd, vid den ingången som är nere vi Runyon, där vi är ofta.
Sen var det massa, bla Gwen Stefanis, Johnny depp, Al Pacino, Jack Nicholson, en massa gamla kändisar. Vi körde till det huset Michael Jackson dog i, tittade upp på andra våningen där han hittades...
Ngt som var konstigt, att just vid parkeringen vi alltid står på när vi ska hika, där är Katy Perrys hus, den vita grinden vi sett så ofta men aldrig tänkt på.
Vi åkte upp till Justin Biebers hus, jag fotade även hans brevlåda, hahaha. Nu vet jag exakta adressen.
Det var roligt ändå, fick veta massor, nu kan jag ju köra runt själv och visa vänner och familj.
Kom hem vid 19 då den vackra solnedgången precis går ned. Får lyckorus av det varje gång.
Vilda och jag i skämmes-bussen
Kat Von D's hus

Justin Biebers partyvilla
Här är Katy Perrys vita grind till vänster!!



Älskade vackra Californien!