fredag 27 maj 2016

Knivskarpt

Det är kul att hitta grejer som man vill ha hemma i Svartöstan. Vi for idag på Homegoods, en outlet affär med köksprylar, inredning och allt möjligt. Jag letade och hittade rejäla grill knivar. Sen nya underlägg till tallrikar när man ska finduka. Vanliga bestick och grytor plus lite annat. Det mesta behöver vi faktiskt, vi gav ju bort det mesta när vi flyttade hit och de vi haft är är så skabbiga efter gasspisen. Det blir kul att packa upp sen. Imorgon skickas bilarna!!

torsdag 26 maj 2016

Ingen op..

Nu har jag bestämt att inte operera mig igen som det var tänkt. Jag är så himla less på sjukvård, dropp å sprutor, nedsövning, rehab igen 8 veckor å skit. Hade börjat få smått ångest över det. Jag vill bara fokusera på att flytta hem och träna. Jag ska istället bara korrigera huden som drogs ihop lite knasigt. Det är bara under lokalbedövning. Det andra tar jag om ngt år om jag stör mig för mycket..i Sverige.
En sten från som faller, skönt. Jag var dock och besökte en nervspecialist som skulle se varför jag har sån irriterande brännande känsla i området där porten satt. Men som jag trodde, nerver går inte att göra så mycket åt, en kräm fick jag...baah!


Yep

Gumorron! Tvätta bilen som ska skickas imorrn. Åka med Julia på outlet shoppingrunda.  En bra dag trorja!

onsdag 25 maj 2016

Beta av

Katterna får idag stämpel i passet att det är okey att åka flygplan. Fortsätter packa hemma, tvättar å rensar. Tiden tickar, närmare å närmare hem.



tisdag 24 maj 2016

Klara sig?

Nu gäller det att tänka, vad behövs för att "klara" sig i 3 månader? Packar rejält nu, aktar mig för stressen. Så rum för rum, började med min garderob idag.. Vilda är i Santa Monica i 3 dagar nu mellan 13-21, hon har dansshower. Det är oxå en grej att minnas för livet! Imorgon ska vi se en av dom.

söndag 22 maj 2016

Fortsätta gnugga

Låg 5 timmar igår!! Jisses vad jag kämpade, man ser inte kanske ännu hur det tillslut ska gå ihop, men jag tror det bli jättefint! Vill hinna klart innan vi åker, har en sittning till bokad. Men han hinner nog inte knyta ihop det med nedre partiet. Igår ena sidan, nästa gång andra. Ni ser det är pärleporten va? 

Tygfrossa

Tillbringade timmar på fashiondistrict i downtown igår. Två starka viljor jag å Tomas, ska klä om stora soffan hemma. Vi har ett jättebra ställe här i Eagle Rock som ska göra det. Tror vi enats ändå, med hjälp av mina kunniga vänner. Hälften lutar åt turkosa och hälften åt Suzani tyget(som jag fick lära mig att det är). Det rosa/lila/bruna. Tror det kanske blir båda en på varje sida. Guld/turkos kan va superfin i december :). Det blir proffsigt gjort nu, fluffigare och med knappar som drar nedåt här å där (organiserat). Jag köpte vanliga tyger oxå, mest till gardiner hemma. Vi gick lite på tok-gatan med allt krafs oxå. 





torsdag 19 maj 2016

Sådärja


Nu är alla möbler borta, vi hade hjälp av Julia och Anton att först dra ut grejer från garaget sortera, ge bort, ta in, och lämna i garaget för hem skeppning. Blev mycket gjort på kort tid. Före det hikade vi och körde ett träningspass med simmning efter det. Bra dag. Detta ges bort:
Det här står redo att åka hem:




Konstigaste projektet åkte i soporna, även all min keramik som jag är missnöjd med och förknippar med en sjuk lisa som inte kunde göra sitt bästa. 


Å Anton ville promt ligga i hängmattan så den fick han bygga ihop igen

onsdag 18 maj 2016

Men just så dumt

Älskling fyller ju år idag (eller igår för er) väckte med frukost och presenter. Han fick en Harley Davidson hurts (stavas det så?) och en tröja med katter som rider på hästar bland månar, jag strök fast "my garage makes me happy" på framsidan. Sen åt vi på cheesecake factory!

Puts väck å mysfolket på besök

NU! idag pressade jag mäklaren litegrann, så nöjd att jag hade lite mer kött på benen. Han vill ju säkert bara ge sina bästa råd, som att vi skulle behålla staging tills vi är helt säkra på att de inte kan backa ur. Här i Californien kan man lägga bud "köpa" huset innan banken godkänt. Och banken måste gräva ordentligt för att se deras ekonomi, inte som i Sverige där du kan se allt direkt. Detta tar sån tid!
Jag vet att OM vi väntade till Augusti, då vi ägt huset i 2 år exakt så skulle vi behöva betala mindre skatt, tyvärr fick vi veta detta EFTER vi sålde det... Nåja, värsta senariot, att dom skulle backa ur, så säljer vi det på nytt, tomt! skulle det tappa lite i pris för att det inte skulle vara stylat (vilket jag inte tror) så tar vi gott igen det på den procenten vi slipper.
Så jag bad dom komma imorrn och ta bort allt! yeeey! Tomt blir det, men då får vi en överblick på hur långt vi kommit. Och ta det därifrån...

Idag har Julia & Anton kommit, saknade "sonen". Hade ju vant mig så mycket när vi hade honom här 3 månader. Det ska bli mysigt, vi ska hänga på fleamarkets, hika och ev åka till Universal för att se Harry Potter grejen innan vi åker hem.

Good day!!
å gonatt ;)

tisdag 17 maj 2016

Men kolla

baaaah! usch, jag blir less! Vill gärna dels fokusera och organisera vad som ska packas nu, ta fram allt vi satt i garaget och planera, och sen också njuta när vi imorrn får nytt besök (Anton och Julia).
Sen att bo i det här, allt täckt med lakan och handdukar, livrädd att djuren ska ligga på ngt. Huga.

söndag 15 maj 2016

Cykeltur

Klart Patte måste få glida runt på cykel mellan Venice och Santa Monica. Vi har en rutt vi gör, stannar halvtid och käkar på en strandrestaurang, åker till piren, köper kaffe, tittar ut på havet, lyssnar på gatumusikanter. Sen cyklar vi tillbaka, stannar i Venice, äter Froyo i gräset under palmerna. Tar några timmar och är supermysigt.




fredag 13 maj 2016

Goppetigopp

Jooo, ridningen?
Det var fantastiska vyer, helt otroliga LA!
Det gick i snigeltakt. Jag sa jag var medel/nybörjare, är ju inte alldeles sant egentligen men känner mig verkligen inte redo att börna. Nu var det inte att man skulle få en snabb häst..eller dom sa att min Violet var snabb och skulle gå längst fram, det var väl därför jag fick henne som kunde liiite mer iaf. Men hon gick lika snabbt som en halv människa, alltså de som hikade där gick om oss lätt. Så 2 timmar blev lite långtråkigt, jag ville hoppa av och hika istället ;). Men det hade aldrig gått att gå snabbare, det var brant och hästarna ville gå längst ut vid kanten, tydligen för att hålla koll på "predators". Det var vansinnigt mycket knott, dom fastnade i mina ögonlock och in i öronen, det gjorde mig tokig ibland. MEN Jag är glad att vi gjorde det, det var en vacker upplevelse.

Brille-dille

En del har handväskor, vissa har skor, vissa har blommor, båtar, böcker, skivor osv...
Jag har en hang-up på mycket, spec inom 70-tals prylarna, hehe. Men det är även krusifix, ikoner och solglasögon.
Nu vill jag ha Kims snygga brillor, "Rick Owen" oversized. Men inte skulle jag betala 1000 dollar för dom som dom kostar, istället hoppas jag på det lägsta budet jag la på Ebay.

torsdag 12 maj 2016

Min frilla å huset som fart illa

Börjar likna kottens hår (vår igelkott hemma i svartöstan) fick se en skymt av honom igår när Linda gick inspektion ;). Känns sisådär att huset har vattenkrångel överallt. Rören har kraschat... Är ju 60 år gamla men att vara här och inte kunna styra upp, hålla ett hököga (ja, ni vet jag har enorm hantverkarskräck) och se till att jobbet görs inom den tidsram man lovat. Ser framför mig att inte ens när första snön faller är det klart. Jag är ledsen, men det är mina erfarenheter som säger mig detta. Vi är inställda på att bo i stugan under 2 månader, det är 30 kvm och vi är 5 personer och djuren.. Mysigt men kan bli slit... Bara så vi får flytta in i huset i Augusti iaf.. Tror vi på det? 
Det är massor av slitningar som hänt på huset under dessa 2 år, vi kan inte annat än att lära oss en läxa av det. Men vi kommer inte hyra ut det nånsin igen. Taket trillar nästan ned. Ni kommer ihåg förra årets snömassor. Vårt tak är platt och behöver skottas.. Nu har vi långa sprickor i innertaket.. Hm. Kanske blir att bryta upp och kolla så inte reglar skadats. Vårt fina hus.. 
Jag blir iaf glad när Linda går runt och visar mig på FaceTime, längtar så mycket. Alla mina fina retrotapeter och känslan vi har. Verkligen "hemma". Tända tusen ljus och bjuda släkt och vänner på mat.. Mmmm

onsdag 11 maj 2016

Sååårad :)

Huj, blev en jobbig sittning igår, axlar och under ut mot armhålan, ned mot revbenen, bluäck! Men självförvållat så vem är man och klaga. Vanligtvis är jag oftast väldigt tålig, vet inte om jag var i dålig form el om det är för att min hud är "ny" eller kanske svag ännu av allt. 2 första timmarna var ok, 3:e lite väl jobbig och 4:e outhärdlig. Precis sista 30s brast det å tårar trilla. Hände (enda gången) förra gången jag gjorde axlarna. Igen, så grymt impad av Lova som pallade så bra. Nu är det dags för dusch och smörja in, sen kom Patrik med den briljanta idén att vi ska rida 2 timmar i bergen vid Hollywoodskylten. Det blir väldigt spännande, har inte ridit sen säkert 6 år då allt blev katastrof. 

Här ser ni skissen, det fyller ut hela ryggen och blir en hel, med de gamla inräknade på ett fint sätt och uppfixade. Nästa sittning 18:e maj... Hoppas på bättre form då.

tisdag 10 maj 2016

Snirkliga vägar

Fick åka iväg en sväng med hundarna pga besiktning av huset (den gick som smort, yeeey!) Vi åkte Mulholland, ned till Beverly Hills och ytterligare till Santa Monica för att vandra lite med hundarna vid havet. Senare idag ska jag sätta igång med att fylla min rygg till en hel tavla. Jeremy ska göra det, vill ha ett "minne" av honom. Än vet jag inte hur det ser ut så det blir ju spännande, hehe. Mera om det kommer...

måndag 9 maj 2016

Rosebowl

Sist jag var här, var jag skitdålig. Orkade knappt inte. Idag kändes det såå bra, gjorde fynd oxå. Äntligen ET som jag letat efter. Jag hittade ju Rosa Pantern för några veckor sen. Nu är det Alf kvar :). Ser att det är 2 olika "sidor" av mig som loppar, nostalgi och barndomen sen den nutida "rockern". Baseball jackan är från -92 precis vad jag älskade då! Hade svimmat av den här jackan då (Elr hur Lövet). Mattan är större än den ser ut, kommer passa såå bra till vår "matsal" hemma, med våra kråsiga stolar och gröna soffan i andra delen av rummet. Gav bort vårat fin-bord som vi hade, är lite för modernt. Nu ska jag få Anton och snickra ett ruffigt "vikinga" bord istället.










fredag 6 maj 2016

Lyx

Fick ansa fransarna som rosenbuskar då de växt lååånga men tätare bara hälften ut. Shit om man vetat det här för 6 månader! Såå tacksam!

Bucketlist

Hittade den på FB. Framkallar minnen, många av dom avverkade jag i tonåren, de som man inte är spec stolt över, hehe.
Sen är nog inte det här MIN Bucketlist... Borde fundera på att göra en egen kanske 


Avlossat en pistol 
Gått på en blind date 
Skolkat från skolan ✔
Sett någon föda
Sett någon dö ✔️
Besökt Kanada 
Besökt Hawaii ✔️
Besökt Las Vegas ✔️
Besökt Asien ✔️
Besökt Afrika ✔️
Besökt Florida  ✔️
Varit i Mexiko
Besökt Australien
Sett Grand Canyon i verkligheten 
Åkt helikopter ✔️
Varit i L.A. ✔️
Besökt New York City ✔️
Gråtit dig till sömns ✔
Nyligen målat med färgpennor 
Sjungit karaoke ✔
Betalat en måltid med enbart mynt 
Monaco 
Busringt ✔
Skrattat så du gråtit ✔
Fångat en snöflinga på tungan ✔
Har barn ✔️
Haft djur ✔ 
Badat näck 
Åkt slalom ✔️
Åkt vattenskidor 
Campat i tält ✔
Åkt motorcykel ✔️
Hoppat ut ur ett flygplan 
Slickat på en isig lyktstolpe (fastnat)✔️
Gjort något som skulle kunnat döda dig ✔
Gjort något du kommer ångra resten av livet 
Ridit på en elefant✔️
Rymt hemifrån ✔️
Ridit på en kamel ✔️
Sovit under bar himmel ✔️
Ätit kakor, tårta eller glass till middag ✔️
Varit med på TV  ✔
Varit med i tidningen ✔
Varit med i radio  ✔ 
Stulit en trafikskylt ✔️
Varit med i en bilolycka ✔️
Legat på sjukhus ✔
Donerat blod 
Betalat böter under senaste 12 mån 
Slagit någon ✔️ 
Blivit rånad 
Spenderat en natt i häktet 
Har/haft en piercing ✔️
Tatuerat mig ✔️
Kört bil ✔️
Ägt/äger min drömbil ✔️
Varit i en polisbil ✔️
Gift dig ✔️
Skilt dig 
Blivit kär ✔️
Blivit misshandlad
Betalat en främlings mat 
Kört över 180 km/h ✔️
Djuphavsdykt 
Hittat en död kropp 
Bott själv ✔️

torsdag 5 maj 2016

Wroom

En snabb framochtillbaka tripp till San Diego för att få en certifierad kopia på passet från svenska ambassaden. Till Skatteverket här.

Beverly Hillsen igen

Idag godtog vi ett bud vi fick igår, snabba puckar men det var det vi begärde och mycket är kvar efter man klubbat budet. Nu ska vi ha kvar stagingen 17 dagar (!! Mooorrr) för de som lånar ut pengar till köparen ska inspektera och sen godkänna en sista gång. Sen tar det 30 dagar tills det kan genomföras, alltså pengarna på kontot. Det blir perfekt nu att det hinns precis innan vi åker. (Är förresten 18 juni, jag har ju sagt 17:e hela tiden)
Idag åkte jag även till stället där jag gör det där collagen-boost-schnigg-behandlingen, fick med dyra krämer om jag kunde testa en på varje sida och säga skillnaden, för att hjälpa dom eller försöks"kanin". Kul iaf, me like! Jag ha hittad en ny best friend här, appen Wayz, den är sååå bra, leder runt alla trafikstockningar, även om det är krokiga vägar över berg, inte kortaste vägen kanske, men den snabbaste. Plus att man får se jättefina och nya områden. 


onsdag 4 maj 2016

En lila

Var bara tvungen ;), for på förmiddagen in och bytte jeansen jag köpte igår, gör jag inte det direkt kommer jag på det nästa gång om 36 dagar å då är det ju... Försent. Storhandlade, idag kom ju Patrik!! 2 veckor ska vi få rå om han här. Mäklaren kom, 1 bud har kommit in, lägre än vi går med på. Vi väntar iaf tills imorgon innan vi ger ngt motbud, då skulle en människa från Chicago komma inflygandes och titta. Så, vi trodde söndag var nästa, bara kavla upp ärmarna igen :/. Hoppas den är väääldigt sugen så det iallafall blir lite konkurrens. Men ärligt, vi tjurar nog inte länge, bara vi går jämt ut, inkluderat kostnaden av flytten hem så får vi väl ge oss. Vi har mycket kvar men vill oxå leva här innan.

tisdag 3 maj 2016

Grönt är gott

Å lite andra färger ;)